ÖRÜLHET A GYEREKED – ÉS REMÉLHETŐEN TE IS!

Mivel a bobpálya legfőképp a gyerekek örömét és szabadtéri szórakozását szolgálja, bizonyára te is örömhírként veszed:

MÁJUS 15-TŐL ÚJRA LEHET BOBOZNI!

⬇️ [Különleges szabályok röviden] ⬇️

 • 3 éves kor alatt nem lehet bobozni.
 • 3 és 8 év közötti gyerekek akkor bobozhatnak, ha velük bobozik egy 8 és 18 év közötti személy.
 • 3 és 8 év közötti gyerekek úgy IS bobozhatnak, ha velük bobozik egy 18 év feletti, ún. „védettségi igazolvánnyal” rendelkező személy.
 • 18 év felett védettségi igazolvánnyal lehet bobozni.
 • A park területére bárki bejöhet és bárki használhatja az ingyenes kilátót, az ingyenes játszóteret és az ingyenes fitnesz parkot, továbbá a büfé teraszát.

⬇️ [Különleges szabályok részletesebben] ⬇️

A nyitást egy kormányrendelet teszi számunkra lehetővé, amelyben foglaltakat be kell tartanunk. Megértésetekre számítunk – gondoljuk, ti se szeretnétek, ha egy évre bezáratnának minket1. Ugyanakkor, rendelettől függetlenül igyekszünk felelős vállalkozóként mindent megtenni a legfontosabbért: mindannyiunk egészségéért. Mindezek értelmében visszavonásig az alábbi átmeneti szabályok, feltételek érvényesek a Szabadidőparkban:

Ha 18 éven aluli vagy, mindenféle igazolás nélkül bobozhatsz!

Életkorod igazolását csak kivételes esetben kérjük, pl. ha feltűnően idősebbnek látszol2. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy szabályzatunk értelmében:

 • 3 év alatti gyerek nem bobozhat,
 • 3 és 8 év közötti gyerek csak 8 év feletti kísérővel bobozhat.

➡︎ Összefoglalva tehát:

Minden 18 éven aluli személy válthat a pénztárunkban bármilyen jegyet vagy bérletet3, de a 3 és 8 év közöttiek csak akkor bobozhatnak, ha velük csúszik

 • vagy egy 8 és 18 év közötti kiskorú,
 • vagy egy 18 éven felüli, védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú személy.

Ha 18 éven felüli vagy, akkor bobozhatsz, ha védett vagy a koronavírussal szemben3.

A rendelet szerint (amely kötelező ránk nézve!) ezt az ún. „védettségi igazolvány” és valamilyen személyes okmány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) együttes bemutatásával igazolhatod jegyvásárláskor a pénztárunknál. A rendelet értelmében jogunk van kérni tőled, hogy ezt felmutasd4.

Ha nincs ún. „védettségi igazolványod”, akkor

 • (maszkban!) beléphetsz a park területére,
 • válthatsz a veled lévő kiskorúnak jegyet vagy -bérletet,
 • és látogathatod az ingyenes kilátót, fitnesz parkot, játszóteret és a büfé teraszát.

➡︎ Összefoglalva tehát:

 • Minden 18 éven felüli, „védettségi igazolvánnyal” rendelkező személy válthat a pénztárunkban bármilyen jegyet, bérletet.
 • Minden 18 éven felüli, „védettségi igazolvánnyal” NEM rendelkező személy válthat a pénztárunkban jegyet és/vagy bérletet a vele lévő 18 éven aluli személynek, de ő maga nem bobozhat.

A 18 éven felüli vendégeinknek váltott jegyek és bérletek nem ruházhatók át más személyre, csak az használhatja fel őket, aki váltotta.

(Ezt a rendelkezést addig tartjuk fent, amíg a kormány a 194/2021. (IV. 26.) rendeletnél kedvezőbbet nem alkot.)

Egyéb védelmi szabályok

Ha éppen nem bobozol, viselj maszkot!

A park területén a maszk viselése kötelező5, kivéve a bobozás során6. A park egész területén nem kell maszkot viselnie annak, aki hat éven aluli, valamint igazolhatóan értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral él7.

Attól, aki nem családtagod, tartsd a 1,5 méter távolságot!

Mindenkitől, aki nem egy háztartásban él veletek, tartsatok minimum 1,5 méter távolságot8 (még akkor is, ha ismerőssel futtok össze)! Ez vonatkozik arra is, amikor a pénztárhoz és az indítóálláshoz álltok sorba.

Bobozáskor pedig tartsátok a minimum 25 méteres követési távolságot – ez amúgy is kötelező!

Ha beteg vagy, halaszd el a látogatást!

Tilos a Szabadidőparkba belépnetek, ha közületek bárki bizonyítottan COVID-19-pozítiv, vagy egy légtérben volt olyannal, aki bizonyítottan az. Akkor se lépjetek be a park területére, ha bárki közületek lázas vagy hőemelkedése van, esetleg köhög.

Fizess kártyával!

Csak végső esetben fizessetek készpénzzel! Minden érvényes bank- és hitelkártyát elfogadunk, de szívesen vesszük azt is, ha SZÉP-kártyával fizettek.

További szabályok:

 • Használd a kézfertőtlenítőket minél gyakrabban!
 • A szabadidőpark területén egyszerre maximum 500 személy tartózkodhat. Ha meghaladjuk ezt a létszámot, a parkot bezárjuk, és a következő vendégeket csak akkor engedjük be, ha a szükséges létszámú vendég távozik.
 • Minden munkatársunk maszkot visel!

Jelen vészhelyzeti működési szabályzat visszavonásig érvényes, és a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben, a 104/2021. (III. 5.) Korm. rendeletben, a 144/2021. (III. 27.) Korm. rendeletben és a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben meghatározottak figyelembe vételével készült. Jelen szabályzat kizárólag a BalatoniBob Szabadidőpark területén érvényes, más helyszín vészhelyzeti szabályozására nem használható, másolása, átvétele tilos.

1 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet, 22. §
2 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet, 1. § [484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet, 2/A. § (5)]
3 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet, 5. § (2)
4 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet, 1. §
5 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 2. § (2)
6 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 3. § (2)
7 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 2. § (3)
8 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 3. § (1)

Írj nekünk messengeren!